Midlist banner

Updates: ontvang updates via RSS/ Twitter/ Facebook/ muziek-streaming

Vervelend he, steeds zelf sites moeten bezoeken om te zien of de informatie waar je in geïnteresseerd bent, al geplaatst is? De oplossingen voor de Midlist-site: de Midlist is de eerste Nederlandse hitlijstensite die automatisch alle site-updates aanbiedt via RSS, Twitter, Facebook en muziek-streaming!

Muziek-streaming

Per mei 2016 kun je de Midlist-muziek afspelen op je computer of smartphone die aan het (mobiele) internet gekoppeld is, via muziek-streamingdiensten. Momenteel zijn de volgende playlists beschikbaar:

muziekdienst playlist bijwerk-frequentie
Spotify Actuele Midlist elke vrijdag!
Spotify Actuele Midlist-countdown elke vrijdag!
Spotify Rutger L's Nederlandse Top 40 1984-2020 (80s, 90s, 00s, 10s, 20s) elke vrijdag!
Spotify Rutger L's playlist dance-(re)currents elke paar maanden
Spotify Rutger L's playlist eurodance  
Spotify Rutger L's playlist 1970's  
Spotify Rutger L's playlist summer-floorfillers  
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld 1970's, 1980's, 1990's, 2000's, 2010's regelmatig
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld 1970's, 1980's, 1990's, 2000's, 2010's light regelmatig
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld Summer mixed regelmatig
Spotify Rutger L's tracklist-voorbeeld Year end mix regelmatig

Het aantal muziek-streamingdiensten en playlists zal op termijn uitgebreid worden.

RSS/ Atom-icoon RSS

Om deze updates direct via RSS te ontvangen, heb je een RSS-reader (RSS-lees-applicatie) en een RSS-feed nodig.
Vanaf Windows Internet Explorer 7 en in Mozilla Firefox is bijvoorbeeld standaard een RSS-reader ingebouwd, maar je kunt ook online Google Reader gebruiken, gratis desktop-programma's als FeedReader downloaden en installeren, of een mobiele RSS-reader als RSS Hub, dat op sommige Windows Mobile-toestellen van HTC meegeleverd wordt.

RSS-feeds zijn te herkennen aan RSS/ Atom-icoon RSS- of Atom-icoontjes in browsers en op websites. De RSS-feeds van de Midlist-site zijn

Abonneren op een Midlist-RSS-feed
  • Windows Internet Explorer: klik in de command toolbar op het pijltje rechts van het RSS-icoontje, kies de gewenste RSS-feed, klik op "Abonneren op deze feed", pas eventueel de feednaam aan, vink eventueel "Toevoegen aan de werkbalk Favorieten" aan, en klik op "Abonneren".
  • Mozilla Firefox: klik in de menubalk op "Bladwijzers", kies "Abonneren op deze pagina", kies de gewenste RSS-feed, klik op "Abonneren op deze feed", pas eventueel "Abonneren op deze feed" aan, vink eventueel "Altijd Livebladwijzers gebruiken om te abonneren op feeds" aan, klik op "Nu abonneren", pas eventueel de feednaam aan, kies eventueel een map, en klik op "Abonneren".
  • Google Reader: kopieer het adres van de gewenste RSS-feed, klik op "Een abonnement toevoegen", plak de feed-URL in het het tekstvak, en klik op "Toevoegen".
  • RSS Hub: Menu, Kanaal, Nieuw, Ik ken de URL van het kanaal (RSS), Volgende, voer het adres van de gewenste RSS-feed in, voer eventueel een naam in voor het nieuwe kanaal, Voltooien.
  • Andere RSS-readers: raadpleeg de helpfunctie van de betreffende reader.

Twitter-icoon Twitter

Ook als je @midlist volgt op Twitter, kun je alle Midlist-updates direct in je Twitter-tijdlijn ontvangen, in je Twitter-desktop-applicatie, of via sms. Meer informatie over Twitter.

Facebook-icoon Facebook

Vind Midlist leuk op Facebook en ontvang de wekelijkse Midlist-updates real-time in je Facebook-nieuwsoverzicht!

Heb je Midlist ook geliket, maar ontvang je plotseling geen of minder Midlist- updates meer in je nieuwsoverzicht? Na deze stappen werken de updates weer:

  • Kies dan bovenaan de Midlist-Facebook-startpagina onder "Vind ik leuk", "Pagina niet meer leuk vinden" en klik daarna weer op "Vind ik leuk"!
  • Of kies bovenaan de Midlist-Facebook-startpagina onder "Volgend", "Als eerste weergeven".